Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@08:05:55 GMT

چرا مدارس باز نمی‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۱۶۹۱۶

ساعت 24-در ترجیح «آموزش به صورت حضوری» و مزایای روابط چهره به چهره میان معلم و دانش‌آموز بر استفاده از روش‌های متنوع آموزش غیرحضوری کمترین تردیدی نمی‌توان داشت. وزیر آموزش و پرورش هم تاکنون در چند نوبت، عزم خود برای بازگشایی مدارس را نشان داده که عمدتا با موافقت و تبلیغات نسبتا گسترده سایر نهادهای حاکمیتی همراه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر مشاهدات و گزارش‌های نگران‌کننده‌ای از حضور بی‌ملاحظه و گسترده کودکان و نوجوانان در خیابان، پارک، مهمانی‌ها، باشگاه‌ها، دورهمی‌های دوستانه و... وجود دارد که بعید است بدون اطلاع و رضایت خانواده‌ها باشد.
اگر این نکته را هم در نظر بیاوریم که عمده دانش‌آموزانی که «علوم تجربی» و «ریاضی و فیزیک»‌را به عنوان رشته تحصیلی خود برمی‌گزینند نسبت به همسالان خود فعال‌تر و کوشاتر هستند و بیش از سایرین قدر فرصت‌ها را می‌دانند و خانواده‌های اغلب‌شان هم حاضرند هزینه‌های هنگفتی برای موفقیت تحصیلی فرزندان‌شان صرف کنند طبعا این پرسش به وجود می‌آید که «چرا خانواده‌ها بازگشایی مدارس و بهره‌مندی فرزندان‌شان از فرصت آموزش‌های حضوری را 
مطالبه نمی‌کنند؟»
«طرح مساله» از منظرهای مختلف و متفاوت علاوه بر آنکه می‌تواند بر میزان و کیفیت شناخت و فهم پژوهشگر از «مساله» موثر باشد، فرصت و امکان کشف و استفاده از راه‌های جدید برای حل یا عبور از چالش‌های پیش روی سازمان را نیز در اختیار مدیران قرار می‌دهد و این ممکن نیست مگر آنکه پیش از هر چیز، شجاعت و اراده لازم برای به «رسمیت شناختن مساله» وجود 
داشته باشد. 
امری که در نهادها و سازمان‌های دولتی به دلایل متعددی به کیمیا تبدیل شده است؛ به گونه‌ای که بیان حرف‌ها و مطالب به صورتی که خوشایند روسا و مدیران بالادستی باشد یا حداقل خاطرشان را مکدر نکند، اصلی مهم در حفظ مقام و موقعیت در نهادهای
 دولتی است. 
در مقابل «سکوت»، «انکار»، «پاک کردن صورت مساله»، «آمار‌سازی» و «فرار به جلو» از پرکاربردترین مکانیسم‌هایی است که بسیاری از مدیران دولتی و نهادهای به ظاهر خصوصی در سطوح مختلف مدیریتی(از خرد تا کلان) برای عبور از چالش‌هایی که در حل آنها درمانده‌اند استفاده می‌کنند. 
از جمله مسائلی که «کرونا» پیشاروی نظام آموزش و پرورش کشور قرار داده «مساله کارآمدی» و میزان توفیق این دستگاه عظیم و پرخرج است. به این معنا که آیا «مدرسه» توانسته است نیازها و انتظارات جامعه را به گونه‌ای برآورده کند که جامعه آن را جزو اولویت‌های اساسی
 خود بداند؟ 
 در حالی که می‌توان کارکردهای متعدد(و پنهانی) برای «مدرسه» برشمرد، تصور عموم افراد جامعه آن‌است که مدرسه، سازمان یا نهادی است که بناست کودکان و نوجوانان با آموزش دانش پایه و عمومی، آماده حضور در مقاطع تحصیلی عالی و در نهایت امکان بهره‌مندی از فرصت‌های شغلی مناسب باشند. در مقابل حکومت‌ها، مدرسه را به مثابه فرصتی بی‌بدیل برای سازگار کردن نسل‌های آینده با ارزش‌های مورد قبول خود می‌دانند و تلاش دارند از این موقعیت برای «تربیت» و «انتقال ارزش‌ها» همچون میراثی گرانبها به نسل‌های آینده بهره ببرند. امری که ممکن است خانواده‌ها چندان خود را نیازمند آن ندانند و چه بسا در مواردی آن را دخالتی آشکار و غیرضروری در امور مربوط به خود تلقی
 کنند. 
به نظر می‌رسد اگر خانواده‌ها به این نتیجه برسند که «مدرسه» در ایفای نقش و کارکرد اصلی خود ناتوان است یا کارکرد مورد انتظار را رها کرده؛ بیش از آنکه در پی «آموزش» باشد در بند انتقال مفاهیم و ارزش‌های خاص و ترویج سبک ویژه زندگانی فردی و اجتماعی مورد پسند خود است، چه بسا نسبت به لزوم و تداوم حضور فرزند خود در مدرسه دچار تردیدهای
 جدی شود.
«کرونا» مدرسه را در برابر چنین پرسش مهمی قرار داده است:«در ازای ریسک در خطر افتادن سلامت چه چیزی نصیب فرزند ما خواهد شد؟» آیا خدمتی که مدرسه مدعی است در اختیار فرزندان جامعه قرار می‌دهد،توانسته است خانواده‌ها را قانع کند تا در این شرایط «آموزش حضوری» و«باز شدن مدارس» را جزیی از مطالبات اصلی خود بدانند؟ 
آیا نباید به جد به این مساله بپردازیم که چه بر سر «مدرسه» آمده است که خانواده‌ها از هر طبقه و قشری از خیر آن گذشته و کرونا را بهانه‌ای برای بسته نگاه داشتن درهای آن کرده‌اند؟
به قول عرب:«حسن السوال، نصف العلم»؛ «به رسمیت شناختن مساله» مهم‌ترین بخش برای پیدا کردن راه‌حل برای وضعیت اسفناکی است که نهاد مدرسه در این شرایط کرونایی دچارش شده است. از همین روی تا زمانی که متولیان نظام تعلیم و تربیت تمایل یا شجاعت لازم برای پیگیری چرایی تعطیل ماندن مدارس را نداشته و همچنان سر خود را گرم آمارسازی یا بیان ادعاهای غیرواقعی نگهدارند، تغییر محسوسی در این وضعیت به وجود نخواهد آمد. 

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۶۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، در3 زلزله دوسال قبل خوی بیش از 400 باب کلاس درس در مناطق روستایی و شهری خوی دچار آسیب شده بودند که 313 کلاس درس تعمیراتی و 123 کلاس درس نیز تخریبی بودند .

یاسررهبردین معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در حاشیه بازدید از روند ساخت مدارس تخریب شده در زلزله های خوی گفت : در زلزله های متعدد 2 سال قبل خوی 35 باب مدرسه با 313 کلاس درس دچار خسارت شده بودند که همه این مدارس و کلاسهای درس مطابق با استاندارد های لازم به همت اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان و خیران بازسازی و تعمیر شدند.

وی افزود : در زلزله های خوی 14 باب مدرسه با 123 کلاس در نیز تخریب شده بودند که با توجه ویژه دولت و استاندار آذربایجان غربی عملیات بازسازی و احیای این مدارس بلافاصله در دستور کار قرار گرفت و ساخت آنها آغاز شد .

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی تصریح کرد : ساخت این مدارس مطابق با استاندارد های لازم هم اکنون بطور میانگین از 50 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.

وی تاکید کرد : با تلاش اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان همه این مدارس تا مهرماه و آغاز سالتحصیلی جدید تکمیل و آماده بهره برداری می شوند.

رهبر دین اعتبارات این طرحها را بیش از 180 میلیارد تومان اعلام کرد.

در کنار دولت خیران شهرستان خوی هم از کار نیک مدرسه سازی و کمک به بازسازی مدارس خسارت دیده از زلزله عقب نماندند .

مدرسه 6 کلاسه  خیرساز مرحوم گلوانی هم یکی از این مدارس است که امروز در خوی به بهره برداری رسید .

این  مدرسه شش کلاسه با 750 متر مربع زیر بنا  و با 8 میلیارد تومان اعتبار توسط حاج حسین گلوانی بیاد پسر مرحومش تامین اعتبار و احداث  شده که امکان تحصیل 180 دانش آموز را فراهم ساخت .

علی نژاد  فذرماندارخوی در آئین افتتاح این مدرسه با تقدیر از خیران در بازسارزی و نوسازی مدارس در ایام زلزله در خوی  گفت: خیران از بدو تاسیس مجمع خیران مدرسه ساز تاکنون  136 باب مدرسه را بابیش از 800 کلاس درس ساخته و تحویل آموزش و پرورش داده اند .

تکاور رئیس مجمع خیران مدرسه ساز در گفتگو با خبر گزاری صدا وسیما گفت : خیران در نوسازی و بازسازی 46 باب مدرسه مشارکت داشتند  که 25 باب از این مدارس تکمیل و تحویل آموزش و پرورش شده است .

وی افزود :12  باب مدرسه خیر ساز نیز آماده بهره برداری است که بزودی افتتاح می شوند.

امام جمعه خوی هم در این آئین گفت : کارهای جهادی مختلف در کشوور انجام می شود که یکی  از آنها عمل نیک  مدرسه سازی است .

حجت الاسلام قاسم خانی افزود: قطعا اگر خیران مدرسه ساز بیش از پیش در این عرصه فعال باشند در جبران کمبود فضاهای آموزشی بسیارنقش موثری خواهند داشت .

 شهرستان خوی در امر مدرسه سازی به همت خیران در جایگاههای برتر کشوری قرار دارد .

با بهره برداری از مدارس دست ساخت در شهرستان خوی برای بیش از 5 هزار دانش اموز فضای تحصیلی و آموزشی مناسب فراهم می شود.

 

دیگر خبرها

  • بی هویتی جوانان و نوجوانان هدف دشمن است
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند
  • معاون وزیر آموزش و پرورش: ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا ست
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • مدرسه سازی در سیستان و بلوچستان با مشارکت خیران
  • ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند