Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@05:53:47 GMT

از سال آینده مدارس باز میشود؟

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۸۲۶۶۴

از سال آینده مدارس باز میشود؟

مسئولان آموزش و پرورش اعلام می‌کنند که با واکسیناسیون معلمان و کادر مدرسه، از اول مهر ۱۴۰۰ همه مدارس بازگشایی خواهد شد. ناطقان: مسئولان آموزش و پرورش اعلام می‌کنند که با واکسیناسیون معلمان و کادر مدرسه، از اول مهر ۱۴۰۰ همه مدارس بازگشایی خواهد شد.  این در حالی است که هیچ پروتکلی برای واکسیناسیون دانش‌آموزان وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز گذشته وزیر آموزش و پرورش نیز درباره واکسینه نکردن دانش‌آموزان گفت: «در تمام دنیا برای زیر ۱۸ ساله‌ها، واکسن پیشنهاد نمی‌شود.» و این یعنی تصمیم به بازگشایی مدرسه آن هم بدون واکسینه کردن دانش‌آموزان.


مسئولان آموزش و پرورش اعلام می‌کنند که با واکسیناسیون معلمان و کادر مدرسه،از اول مهر۱۴۰۰ همه مدارس بازگشایی خواهد شد. این درحالی است که هیچ پروتکلی برای واکسیناسیون دانش‌آموزان وجود ندارد. روز گذشته وزیر آموزش و پرورش نیز درباره واکسینه نکردن دانش‌آموزان گفت: «در تمام دنیا برای زیر ۱۸ ساله‌ها، واکسن پیشنهاد نمی‌شود.» و این یعنی تصمیم به بازگشایی مدرسه آن هم بدون واکسینه کردن دانش‌آموزان.

محسن حاجی میرزایی در حاشیه جلسه هیئت دولت، با تأکید بر اینکه همه تلاش ما این است که شروع سال تحصیلی آینده به صورت حضوری باشد، اظهار داشت: «با تعهدی که صورت گرفته وزارت بهداشت، معلمان را تا پایان مرداد واکسینه خواهد کرد.»

مدت‌هاست که وزیر آموزش‌وپرورش برای آموزش حضوری و بازگشایی دوباره مدارس از مهرماه امسال اصرار می‌کند، اما خانواده‌ها نگرانند و دلشان نمی‌خواهد فرزندشان را به صورت حضوری به مدرسه بفرستند، آن‌ها معتقدند که هر چند معلمان و کادر مدارس واکسینه شوند، اما واکسینه‌نشدن دانش‌آموزان، موجب انتقال بیماری آن‌ها به یکدیگر خواهد شد و هر کدام از آن‌ها که ناقل ویروس کرونا شوند، سلامت خانواده‌شان را نیز به خطر خواهند انداخت. هنوز از یادها نرفته‌است که در سال گذشته، حاجی میرزایی بارها با این استدلال که «مطالعات نشان می‌دهد تأثیر تعیین‌کننده‌ای بین بازگشایی مدارس و شیوع بیماری کرونا وجود ندارد» تلاش کرده تا حداقل بخشی از دانش‌آموزان را بر اساس پروتکل‌ها و شیوه‌نامه‌هایی که طراحی شده‌بود، به مدرسه بکشاند، طرحی که از همان ابتدا با نگرانی خانواده‌ها برای به خطر افتادن سلامت فرزندشان همراه شد و بعد از گذشت چند روز، با انتشار فیلم‌ها و عکس‌هایی از رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی در مدارس، آموزش حضوری را تعطیل کرد. حالا این بار وزیر آموزش و پرورش با وعده واکسیناسیون معلمان و کادر درمان در تلاش است تا مدارس را بازگشایی کند!

این سؤال مطرح می‌شود که اگرهمه ضعف‌های زیرساختی آموزش مجازی از مشکلات شبکه شاد گرفته تا وضعیت اینترنت درکشور این بار در پروتکل واکسیناسیون دانش‌آموزان بروز کند،چه کسی سلامت دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان را تضمین خواهد کرد؟ یا با وجود کارنامه ضعیفی که وزارت آموزش و پرورش در بازگشایی مدارس در مهرماه گذشته از خود به جای گذاشته است، چطور می‌توان به موفق بودن آن‌ها در پروتکل واکسیناسیون کادر درمان و معلمان امیدوار بود؟!
اصرار به بازگشایی برای پوشاندن ضعف وزارتخانه

دکتر پرویز رزاقی، روانشناس بالینی و مشاور مدرسه در این رابطه به خبرنگار «جوان» می‌گوید: «بارها از مقامات عالیرتبه وزارت آموزش و پرورش شنیده‌ایم که آمادگی لازم برای بازگشایی مدارس را دارند. در حال حاضر نیز برای مهر ماه سال جاری همین صحبت‌ها مطرح می‌شود. در صورتی که این حرف‌ها مبنی بر بازگشایی مدارس یک پیام خامی است که ناشی از عدم درایت وزیر آموزش و پرورش و سیستم آموزشی کشور است.» رزاقی ادامه می‌دهد: «اصرار بیش از حد وزیر آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس نشان‌دهنده آن است که جناب وزیر، ضعفی را در نظام مدیریتی و آموزشی وزارتخانه‌اش دارد و تلاش می‌کند تا با تکرار مسئله «بازگشایی مدارس» آن را بپوشاند.»

این مشاور مدرسه با اشاره تجربه تلخ بازگشایی مدارس به اصرار مسئولان آموزش و پرورش در سال گذشته اظهار می‌دارد: «سال گذشته نیز با اصرار مسئولان آموزش و پرورشی مدارس بازگشایی شد، اما هیچ امکاناتی برای این اقدام فراهم نشد و با رعایت نشدن پروتکل‌های بهداشتی در مدارس، سلامت بسیاری از دانش‌آموزان به خطر افتاد.»
سلامت دانش‌آموزان را در اولویت قرار دهید

او با بیان این موضوع که چنین مواردی باید با نظر ستاد ملی مقابله با کرونا انجام شود و نه مسئولان وزارت آموزش و پرورش تصریح می‌کند: «در حال حاضر مشکلاتی در مورد دوز دوم واکسیناسیون گروه هدف مطرح می‌شود و مشخص نیست که آیا حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار معلم بتوانند واکسینه شوند یا نه؟ در صورتی که معلمان بتوانند در ماه‌های تیر و مرداد واکسن بزنند نیز سؤالمان این است که آیا واقعاً دانش‌آموزان را می‌توانیم تا آبان ماه واکسینه کنیم؟»

رزاقی با اشاره به اینکه در تمام دنیا، واکسیناسیون برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نشده‌است، می‌گوید: «هنوز واکسیناسیون معلمان و بعد از آن واکسینه کردن دانش‌آموزان در آبان و آذر مبهم است، به همین دلیل اظهارات اخیر وزیر آموزش و پرورش مبنی بر بازگشایی مدارس، خام و ناپخته است.» این مشاور مدرسه معتقد است که واکسینه شدن معلمان برای ایمن شدن آن‌ها و بعد از آن ایمن بودن دانش‌آموزی که به صورت فردی به مدرسه می‌آید و رفع اشکال می‌کند، اقدام بسیار مناسبی است، اما اگر واکسن همه‌گیر نشود و در سطوح کشور اتفاق نیفتد، با بازگشایی مدارس، پیک جدید کرونا رقم می‌خورد که باید در مورد آن مدبرانه فکری شود.

او اظهار می‌دارد: «طبق تعاملاتی که با دانش‌آموزان دارم، می‌شنوم که آن‌ها بازگشایی مدارس در سال جدید را یک شوخی می‌دانند، زیرا که هم آن‌ها و هم خانواده‌شان، روند واکسیناسیون را می‌بینند و معتقدند که در سال تحصیلی جدید نیز مدارس به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد.» رزاقی در پایان تأکید می‌کند: «به‌طور حتم بازگشایی مدرسه و آموزش حضوری بسیار مناسب است و تأثیر بهتری در روند تحصیلی دانش‌آموزان خواهد گذاشت، اما ما معتقدیم که سلامت دانش‌آموزان در اولویت قرار دارد. بنابراین به مسئولان آموزش و پرورش توصیه می‌کنم که با وعده‌های غیرعلمی، احساس ناایمن بودن و عدم آرامش را در دانش‌آموزان ایجاد نکنند و سلامت آن‌ها را در اولویت کاری خود قرار دهند.»
منبع: تابناک برچسب ها: آینده ، ناطقان ، مدارس ، واکسن ، معلمان ، مهر ، کادر مدرسه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: آینده ناطقان مدارس واکسن معلمان مهر کادر مدرسه واکسیناسیون معلمان و کادر مسئولان آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش بازگشایی مدارس مدارس بازگشایی دانش آموزان کادر مدرسه خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۲۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی وضعیت نظارت بر شهریه، ساعت کار و بیمه معلمان را شرح داد. - اخبار اجتماعی -

بهنام نیک‌نژاد؛ مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره ابلاغ آیین‌نامه جدید مدارس غیردولتی و ساماندهی وضعیت شهریه این مدارس گفت: طبق این قانون سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی با هدف شفاف سازی ایجاد می‌شود البته این در گذشته ایجاد شده بود اما چون پشتوانه قانونی نداشت، عمدتاً مورد اعتراض مدارس قرار می‌گرفت.

وی در پاسخ به این پرسش که سازمان مدارس غیردولتی چگونه در سامانه نظارت بر وضعیت مدارس میزان شهریه دریافتی، تعداد کارکنان و وضعیت فضای آموزشی را نظارت می‌کند؟ عنوان کرد: وزارت آموزش و پرورش مکلف است حداقل 6 ماه بعد از ابلاغ قانون، سامانه الکترونیکی مدیریت، نظارت و ارزیابی مدارس و مراکز غیردولتی را ایجاد کند و تمام اطلاعات از جمله آمار کارکنان و دانش‌آموزان مدارس غیردولتی، فضا و نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، مجوزهای تاسیس و راه اندازی، شاخص‌های ارزیابی، میزان شهریه دریافتی، درآمد و هزینه‌ها را ثبت کند.

امکان نظارت مجلس

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در گذشته مدارس برای اعلام درآمد و هزینه‌ها همراهی نمی‌کردند، افزود: مجلس و سازمان مدارس غیردولتی به عنوان ناظر می‌تواند سامانه نظارت را رصد کنند؛ در گذشته معلمان مدارس غیردولتی همواره اعتراض داشتند که حقوق آنها اندک است هم اکنون سامانه نظارت می‌تواند درباره شفاف سازی مبالغ پرداختی به کارکنان مدارس شفافیت ایجاد کند.

پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی با شهریه سال گذشته

وی ادامه داد: امکان ارزیابی و رصد سامانه شفافیت برای مدیران آموزش و پرورش و اعضای کمیسیون آموزش مجلس فراهم است همچنین اولیای دانش‌آموزان مدرسه می‌توانند به اطلاعات مربوط به فضا، نوع مالکیت، تجهیزات آموزشی، شاخص‌های ارزیابی و میزان شهریه دریافتی دسترسی داشته باشند، دریافت این اطلاعات جامع می‌تواند به اجرای رتبه بندی مدارس غیردولتی کمک کند.

نیک نژاد بیان کرد: والدین نسبت به شهریه بالای مدارس غیردولتی معترض هستند از سوی دیگر موسسان می‌گویند که چرا شهریه مدرسه را پایین تعیین می‌کنید، در گذشته چون نمی‌توانستیم اطلاعات مربوط به درآمد و هزینه مدارس را به صورت سامانه‌‌ای و آنلاین مشاهده کنیم در نهایت شهریه برخی مدارس بسیار زیاد و برخی پایین می‌شد.

حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شود

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید به وضعیت مدارس غیردولتی نظم داد، افزود: حساب‌های مختلف مدارس باید ساماندهی شوند و شفاف سازی به نفع موسسان و مردم است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان برداشت شهریه دریافتی اضافه از حساب مدرسه وجود دارد، بیان کرد: طبق قانون جدید امکان جریمه نقدی موسس تا 100 درصد شهریه ابلاغی کل دانش آموزان مدرسه در همان سال متناسب با مبلغ تخلف مالی وجود دارد، در گذشته جریمه نقدی وجود نداشت.

برگرداندن شهریه به مردم و جریمه مدارس

نیک نژاد ادامه داد: به مدرسه‌ای که بیشتر از شهریه مصوب دریافت کند فرصت می‌دهیم شهریه اضافه را به خانواده‌ها بازگرداند و بعد از آن برای مدرسه جریمه تعیین می‌کنیم روند کار بدین صورت است، وقتی در استان رای صادر شد که موسس مدرسه باید جریمه پرداخت کند 20 روز فرصت برای اعتراض دارد پس از آن پرونده در شورای سیاست‌گذاری و نظارت بر مدارس غیردولتی بررسی می‌شود، وقتی آنها جریمه مدرسه را تایید کردند، قطعیت یافته و از مدرسه دریافت می‌شود.

وی افزود: جریمه نقدی به حساب درآمدهای عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز و به طور کامل در اختیار صندوق حمایت از مدارس غیردولتی قرار می‌گیرد تا در راستای ارتقای کیفیت و عدالت آموزشی و پرورشی در مدارس غیردولتی مناطق محروم هزینه شود.

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: شهریه باید به حساب مدرسه واریز بشود و پس از در پایان سال تحصیلی اگر مبلغی باقی ماند، موسس می‌تواند به عنوان سود برداشت کند.

ساماندهی ساعت کار و بیمه معلمان

نیک نژاد درباره ساماندهی حقوق و بیمه معلمان مدارس غیردولتی عنوان کرد: در قانون جدید آمده است، ساعات فعالیت تمام وقت معلمان و کارکنان آموزشی غیر رسمی مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی شامل برنامه درسی ملی و فوق برنامه درسی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و آمادگی برای حضور در کلاس درس، 30 ساعت در هفته و ساعات کار مدیران، معاونان و کارکنان اداری دفتری و خدماتی این مدارس و مراکز 36 ساعت در هفته با احتساب حضور در جلسات و شوراهای آموزشی، پرورشی و اداری مدرسه تعیین می‌شود.

وی ادامه داد: در گذشته قانون کار مبنا بود و با استناد به آن معلمان مدارس غیردولتی برای دریافت حقوق و بیمه کامل باید 44 ساعت در هفته تدریس می‌کردند اما اکنون در قانون جدید ساعت تمام وقت معلمان 30 ساعت است و موسسان مدارس غیردولتی و مهدکودک‌ها باید با رعایت این موضوع کارکنان خود را بیمه کنند و امکان رصد به صورت آنلاین برای سازمان مدارس غیردولتی وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین
  • تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند
  • معاون وزیر آموزش و پرورش: ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجرا ست
  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • نهمین دوره جشنواره خوارزمی در کاشان
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند