Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دکتر شهناز آرمین، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره احتمال موج هفتم کرونا گفت: پیک ششم را گذراندیم و آمارها صعودی نیست اما مدرسه ها را زود باز کردند و باید ببینیم واقعا چه پیش می آید! آیا فاصله گذاری و استفاده از ماسک در مدارس رعایت خواهد شد یا نه؟

وی افزود: باید خانواده ها را برای تزریق واکسن به کودکان تشویق کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید بتوانیم بیماری را در همین حد کنترل کنیم اما اگر این اتفاق نیفتد پیک سنگینی خواهیم داشت که بیشتر در مورد کودکان و سنین پایین خواهد بود که واکسیناسیون روی آنها انجام نشده و هنوز واکسن را دریافت نکرده‌اند.


به گزارش عصر ایران؛ متن گفت وگوی شفقنا با دکتر آرمین، فوق تخصص بیماری های عفونی اطفال را در ادامه می‌خوانید:


-آیا این احتمال وجود دارد که با بازشدن مدارس شیب ابتلا به اومیکرون صعودی شود و پیک بعدی در راه باشد؟
ما یک پیک را گذراندیم و آمارها صعودی نیست اما مدرسه ها را زود باز کردند و باید ببینیم واقعا چه پیش می آید! آیا فاصله گذاری و استفاده از ماسک در مدارس رعایت خواهد شد یا نه؟ باید خانواده ها را برای تزریق واکسن به کودکان تشویق کرد. شاید بتوانیم بیماری را در همین حد کنترل کنیم اما اگر این اتفاق نیفتد پیک سنگینی خواهیم داشت که بیشتر در مورد کودکان و سنین پایین خواهد بود که واکسیناسیون روی آنها انجام نشده و هنوز واکسن را دریافت نکرده‌اند. باید ببینیم چه می شود و زمان معلوم کننده شرایط است.


-آیا کسانی که به اومیکرون مبتلا شده بودند در این دوره هم احتمال ابتلا دارند؟
به فاصله ۳ تا ۴ هفته می توانند مجددا مبتلا شوند. اینطور نیست که آنتی بادی ایجاد شده بالا باشد یا محافظ شدیدی بدهد. براساس شواهد چنین اتفاقی نمی افتد و احتمال ابتلای فرد در هفته های بعدی وجود دارد.


-واریانت های قبلی چنین ابتلای سریعی نداشت. سویه های بعدی کرونا چطور خواهد بود؟
حتی سازمان بهداشت جهانی هم پاسخ این سوال شما را نمی داند. این مسائل به میزان واکسیناسیون در جامعه ارتباط دارد. اینکه چطور بتوانند زنجیره سرایت را کنترل کنند اگر زنجیره درست کنترل و مهار شود می توانیم بیماری را کنترل کنیم. فعلا نمی توان تخمینی زد. برخی احتمال می دهند به صورت طبیعی رو به ضعیف شدن برود و برخی شواهدی دارند که امکان دارد سویه هایی خطرناک‌تر ایجاد شود. آنچه که امروز می دانیم این است که برای کنترل بیماری باید زنجیره سرایت قطع شود. اگر بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد جامعه ای واکسن زده باشند و رعایت فاصله اجتماعی انجام شود بیماری از حالت پاندمی خارج می شود.


-بسیاری واکسن زده اند و تا دوز های سوم تزریق انجام شده است آیا دوز های چهارم و پنجم نیز تزریق خواهد شد؟
امروز دوز چهارم برای افراد دارای ریسک تصویب شده است. احتمال تزریق دوز های چهارم و پنجم بالا است.


-آیا تزریق مداوم واکسن سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند؟
نه واکسن چنین کاری نمی کند. نمی خواهم بگویم واکسن عارضه ندارد ولی خطر کووید نسبت به آنچه عوارض واکسن است بیشتر بوده و در این بحث که جامعه را در مقابل عوارض بیماری قرار بدهیم و یا اینکه واکسن بزنیم؛ مسلما واکسن زدن ارجح است.


-در برخی از انواع واکسن از جمله سینوفارم دوز های تزریقی در مقابل ابتلا به اومیکرون جوابگو نبود.
اصلا قرار نیست بگوییم که واکسن می زنیم و اصلا گرفتار بیماری کرونا نمی شویم. واکسن می تواند از بیماری شدید جلوگیری کند میزان مرگ و میر در میان کسانی که واکسن زده اند کمتر بوده است ولی کسی ادعا نمی کند که شما با تزریق واکسن در برابر بیماری مصون می شوید آنچه مهم است میزان و شدت بیماری است که با تزریق واکسن کم می شود.


-اخیرا وزارت بهداشت اعلام کرده است که بیماری سرخک زیاد شده آیا این وضعیت به دلیل عدم استقبال والدین از واکسیناسیون کودکان در ايام کرونا است؟
این اطلاعیه به دلیل شیوع سرخک در افغانستان است چون میزان تزریق واکسن در آن ها بالا نیست و به همین دلیل اعلام شده اگر کسانی به دلیل کرونا بچه ها را برای تزریق واکسن نبرده اند به سرعت اقدام کنند و واکسن بزنند.


-آیا آماری از نوزادانی که واکسن های خود را نزدند وجود دارد؟
این آمار را باید از وزارت خانه گرفت.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۲۴۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به خبرنگاران گفت: در سال‌های قبل تعدادی افراد مبتلا به مالاریا در غرب خراسان شناسایی شده بودند که با انجام مراحل تشخیص سریع بیماری و شروع درمان به موقع، از انتقال محلی آن جلوگیری شده بود.   دکتر سیدمجید غضنفری افزود: مواردی هم که برای اولین بار در برخی استان‌ها از جمله همدان، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری و نیز محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در خراسان رضوی و برخی مناطق پاک کشور، ثبت شده، همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده و به علت سفر به مناطق جنوب شرقی بوده است.   وی ادامه داد: مالاریا از بیماری‌های منتقله است که توسط پشه آنوفل از انسان آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود و این پشه در اکثر مناطقی که دارای آبگیر، برکه و یا رودخانه باشند، به وفور دیده می‌شود.   غضنفری افزود: این بیماری می‌تواند در صورت ورود افراد بیمار از مناطق آلوده کشور به مناطق پاک و گزش پشه آنوفل، به صورت محلی انتقال پیدا کند که خطر اپیدمی بیماری را نیز به همراه دارد.   وی گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان از جمله مناطقی هستند که در آن بیماری مالاریا به صورت بومی وجود دارد و متاسفانه این بیماری در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است و افرادی که به عنوان مسافر و یا دلایل شغلی مانند رانندگی، سربازی، خدمت نظامی و انتظامی به این مناطق رفت و آمد می‌کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.   دکتر غضنفری یادآوری کرد: در صورت درمان نشدن به موقع بیماری، ضمن خطر مرگ و میر بالا، احتمال انتشار بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل و انتقال آن به دیگران وجود دارد.   وی بیان کرد: شهروندان در صورت مشاهده علایم تب و لرز شدید در خود، پس از سفر به مناطق آلوده، به پزشک و یا مراکز خدمات جامع سلامت، مراجعه کنند.   دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با بیش از هزار و ۱۰۰ تخت بیمارستانی در قالب شش بیمارستان، ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت فعال، ۳۱ پایگاه شهری و یک پایگاه روستایی، همچنین ۱۹۵ خانه بهداشت به بیش از نیم میلیون نفر جمعیت شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد خدمات بهداشتی و درمانی می‌دهد.

دیگر خبرها

  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • حجاج ابهر و خدابنده برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • حجاج ابهری و خدابنده ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند نمایند
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • حجاج ابهری و خدابنده ای برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد
  • آغاز واکسیناسیون بیش از ۹ هزار عمره گزار خراسان رضوی